Knutstorp 7 augusti 2009

Dags för mitt första inlägg på sidan från racet i Knutstorp så vi får se hur det går…

Efter en intensiv dag med flera kval och race sitter man utslagen hemma i soffan, och då har jag inte ens kört. Men ni ska veta att hjälpa till i depån och ha koll på Dennis och Andreas är inte lätt. =)

Både Andreas och Dennis har ett fullspäckat schema med vardera 2 kval och 2 race, så man fråga sig själv lite över hur det skulle se ut i det sista racet då gubbarna kört hela dagen i värmen. Intressant…

Vid 9-tiden starta dagen med kval för Rookie 600 så det var bara för Dennis att bege sig ut på banan för att få en så bra tid som möjligt inför race ett. Tiderna variera lite men de flesta låg runt 1.05 – 1.06 tider. Den bästa varvtiden blev 1.05.079 vilket gav honom en 3:e start position inför racet.

Sedan var det dags för Rookie 1000 och Andreas att gå uti kval där han fick in en bästa varv tid på 1.05.235 vilket gav honom en 9:e startplats. Men tyvärr så råkade han köra om en annan under gulflagg vilket gjorde att han diskvalificera sig och fick starta sist på 19:e plats.

Vi hinner inte göra så mycket innan det är dags att förbereda Dennis och hojen innan race ett. Race ett drar igång och de står redo på startlinjen. Själv står jag nere vid depån och när starten går springer vi fram för att se hur Dennis och Oskar ligger till. Dennis får inte till en så bra start, han kommer ut efter första kurvan på en 5:e plats. Men Oskar syns inte till, vi senare får reda på att han har krokat ihop med en annan förare och kört av banan i första kurvan. Dennis jobbar upp sig till en andra plats som han håller ganska länge men 3:an (dansken) närmar sig och nu när varvningarna börjar är det riktigt spännande och nervöst, i alla fall för mig. Hur de känner sig på banan har jag ingen aning om men adrenalinet borde vara igång i alla fall. =) Under det sista varvet i vänstern efter hårnålen tappar Dennis lite och blir omkörd vilket leder till en 3:e plats och att vi kan pusta ut efter en tuff nagelbitande fajt.  Man kan ju inte säga att de inte bjuder på underhållning. Dennis sätter även racets snabbaste varv på 1.03.721!

Direkt efter racet så var det dags för prisutdelning och jag blir då haffad av funktionärerna som ville ha hjälp med att dela ut blommor och pokaler så då fick man självklart ge 3:an en grattis puss men endast 3:an. ;)

Andreas som är vår startkung börjar göra sig i ordning för sitt första race och tar sig sedan ut på banan. Starten går och Andreas ger sig in i gröten och tar sig förbi en drös innan första kurvan. Vi börjar räkna, vilken placering har han?  10:e plats kom vi fram till. Men han fortsätter jaga och kommer upp till en 8:e placering, vilket är riktigt bra. I slutet av mål och start rakan så kommer Andreas i full fart och man börjar undra när han ska börja bromsa. Vi ser honom inte längre och gulflaggen kommer fram men racet sätts igång ganska snabbt igen vilket är ett bra tecken. När vi väl kommer tillbaka till vårt tält så får vi reda på att bromsen inte fungera, kan inte vara så kul att upptäcka det i 200 blåst om inte mer. Folk samlades kring hojen för att kunna få ihop den innan nästa kval som skulle vara om ca 1,5timme. Han skadade axeln då han ramla men inget var brutet och han biter ihop för att ladda om inför kval nr. 2.

Ingen vila var det här, dags för kval 2 i Rookie 600 och Dennis förbättrar sin kvaltid till 1.04.792 och kryper upp en start position till nr.2

Andreas går ut på sitt kval och får en tid på 1.06.029 vilket ger honom startplats nr 10.

Starten av 2:a racet i rookie 600 går och det blir riktigt tajt mellan Dennis, Oskar och 2 andra förare igenom den första kurvan, tror nästan att de ska gå omkull men alla lyckas hålla sig på hjulen. Nu kan man pusta ut lite, trodde jag ja. Dennis kom ut som 3:a ur kurvan men sen borta i hårnålen så slog Dennis och 2:an (den gröna som jag kalla honom) =) in i varandra vilket gjorde att Dennis tappade en placering ner till en 4:e plats efter Oskar som han fajtades ett bra tag med. Det är nog bra med intern konkurrans då de triggar varandra. Dennis och Oskar bytte plats så som andra byter underkläder men de kom båda förbi ”den gröna” i alla fall och slogs om 2:a platsen då Ladarp som låg 1:a hade ett gott försprång. Dennis börja dra ifrån Oskar lite vid varvningarna och Oskar börjar istället fajtas med 4:an om 3:e platsen men vid ca 3varv kvar så kör Oskar av vid hårnålen, inte hans dag idag riktigt. Dennis har ett långt försprång till 3:an men han ger inte upp för det, utan slår sitt personbästa på 1.03.555 under det 18:e och sista varvet innan målflagg. Grymt kört!

Även under denna prisutdelning får han en grattis puss med blommor och pokal fast han inte var 3:a utan endast 2:an fick det denna gång.

Dags för sista racet för dagen då rookie 1000 ska ut och startkungen startar på en 10:e plats. Som vanligt fick han till en kanon start. Med denna start tar han snabbt första plats under det  första varvet men blir snart omkörd och hamnar på 2:a plats vilken han höll hela vägen in i mål. Han hade 3:an strax bakom så gott som hela tiden men han vägra att släppa förbi honom. Riktigt bra kört Andreas!

Efter detta racet så var det sista prisutdelningen för dagen och då var vi självklart där för att gratta de allihopa. Sen blev det bara att börja packa ihop våra saker och dra oss hemåt. Så man kan säga att det har varit en riktigt intensiv men rolig dag i Knutstorp.

/Elin
Team 29racing.com

Läs artiklarna i Highsider Magazine
http://www.highsider.se/page26.html#090807_rookie600race1
http://www.highsider.se/page26.html#090807_rookie1000race1
http://www.highsider.se/page26.html#090807_rookie600race2
http://www.highsider.se/page26.html#090807_rookie1000race2

 

 
     

29Racing Design © 2008